Jdi na obsah Jdi na menu
 


22. TJ Sokol Týnec - ATD team

18. 2. 2009

TJ Sokol Týnec - ATD team 2 : 5 (0 : 2, 2 : 1, 0 : 2) 

 

góly: Pinkas J., Pihera P. 

asistence: Heřman P., Pihera V. 

vyloučení: Heřman P 2 x 3 + 10 OT., Pinkas J. 3 + 10 OT, Makovec 3, Heřman J. 3, Janeček J. 10 OT + OT do konce

sestava:

Luboš Řehoušek

Václav Pihera - Václav Polena

Stanislav Makovec - Vladimír Holý

Jindřich Janeček - Josef Heřman - Vlastimil Vinter

Vlastimil Heřman - Josef Pinkas - Pavel Heřman

Pavel Pihera - Karel Šmrha

 

HODNOCENÍ UTKÁNÍ 

Na utkání se nás dostavila většina, což byla příjemná změna oproti minulým zápasům..

První vážnější šanci v utkání si vytvořilo naše mužstvo, ale branková konstrukce, která se v utkání ozvala na obou stranách několikrát, projít puku do brány zabránila. Pak převzala otěže zápasu do svých rukou první juniorská lajna ATD, které jsme bruslařsky nestačili a dvěmi góly zajistila vedení hostů. Za tohoto stavu skončila i první třetina. V druhé třetině jsme se aktivní hrou vrátili do zápasu a v rychlém sledu vyrovnali. Bohužel jsme v poslední minutě inkasovali gól v oslabení. Ve třetí třetině se opět projevila síla první lajny ATD. Ta dokázala vsítit rozhodující branky utkání, na které jsme již nedokázali odpovědět.

Po celou dobu utkání se hrál korektní hokej s běžnými zákroky, které k hokeji patří. Šance byly na obou stranách, ale první lajna ATD byla nad naše síly a zaslouženě dovedla svůj tým k vítězství. Že jsou to klatovští junioři nebo dorostenci to nebudu řešit, jelikož pravidla tuto variantu připouštějí.

Víc mě rozesmála jiná věc. V desáté minutě třetí třetiny převzala pevně do svých rukou otěže zápasu dvojice rozhodčích. Ty se rozhodli, že zjevné fauly (běžné, nikoliv zákeřné) hostů nebudou pískat a rozhodí tak naší koncetraci. Jinak si to nedovedu vysvětlit a musím před nimi smeknout, protože jsme se opravdu nestačili divit. Po jednom takovémto neverdiktu jsme dostali gól na 4 : 2. Když se tyto netrestané zákroky začali dít i poblíže naší střídačky tak už jsme to rozhodčím nesmlčeli a ti si vyslechli snůšku zajímavých výrazů na jejich osoby. Poprávu si to nenechali líbit a my jsme inkasovali různé tresty pro vylepšení statistik. Dvakrát trest za střídačku, 2 x osobní trest na deset minut a jeden trest do konce utkání. Ač jsem měl na tyto pány rozhodčí jiné měřítko a celou sezónu je ve svých esejích chválil, tak rozhodováním v tomto zápase se plně zařadili k sušickému standardu, který zde nevybočuje z linie už dobrých 20 let. Ještě z dob, kdy Týnec hrál okresní soutěž. Faktem ale je, že si do svých rozhodnutí nenechají kecat a nemají je potřebu komentovat, protože se rádi poslouchají. Snad tento zápas byl jen vyjímkou a příště uvidíme jejich standardní rozhodování, které je zdobilo celou sezónu. A navíc je toto jen názor zaujatého jednotlivce, potažmo kolektivu. Určitě se na to jinak bude dívat tým ATD i rozhodčí samotní.

 
 

 


Portrét